Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa – Aurel Vlaicu02 Februarie 2016

La mulți ani, CNAB!


La 5 februarie 2010, se năștea o nouă entitate în universul aviației civile. Botezată creștinește cu numele de Compania Națională Aeroporturi București, nou-născuta și-a mijit ochii spre lumină și a înțeles, cu precocitate, cam ce trebuie să facă pentru a evolua rapid. A învățat iute câteva cuvinte, cum ar fi calitate, performanță, excelență, cu care, imediat ce a împlinit un an, a început să facă propoziții de genul: “Am inaugurat terminalul Finger!”.

La doi ani, avea deja nevoie de mai mult spațiu de manifestare și se exprima liber: “Lucrările de construcţie a Noul Terminal Plecări au fost finalizate într-o perioadă record de 17 luni.” N-a trecut mult și deja devenise vedetă în spectacolul BIAS. Copil cuminte și foarte receptiv, CNAB, cum e alintat de prieteni, a fost recompensat cu fel de fel de premii: „Safety Partner” (ACI Airport Excellence), trofeul Euro Annie Award “Aeroportul cu cea mai rapidă creştere”, certificare ACI Airport Carbon Accreditation, Nivel 2 – REDUCERE și multe altele.

Acum împlinește șase ani, iar la această vârstă se petrec mari schimbări în dezvoltarea copilului: are nevoi diferite de cele de până acum, vrea să cunoască lumea, să-i înțeleagă pe oamenii din afara familiei sale, să activeze într-un grup constant de congeneri fără medierea părinților. Și totuși, îi place să-i spunem, ca și până acum, povești, preferata de anul acesta fiind „Taxi Blues”. I-am spus-o de ziua lui, atunci când i-am și urat, cu toată dragostea, „La mulți ani!”