+ -

Aeroportul Henri Coandă a obținut recertificarea Airports Council International privind reducerea emisiilor de carbon

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a obţinut, la începutul acestei săptămâni, recertificarea ACI Airport Carbon Accreditation, Nivel 2 – REDUCERE pentru Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti (AIHCB).

Această acreditare reprezintă recunoașterea eforturilor în gestionarea și reducerea emisiilor de carbon și vine să demonstreze, încă o dată, că preocuparea CNAB pentru protecția mediului nu numai că reprezintă o prioritate, ci conduce la rezultate măsurabile în acest domeniu.

AIHCB este primul aeroport din România care a primit, în anul 2013, certificarea Airport Carbon Accreditation, Nivel 1 – CARTOGRAFIERE, înscriindu-se totodată în topul primelor 90 de aeroporturi din lume care au îndeplinit criteriile internaţionale pentru a fi acreditate în domeniul analizei şi reducerii emisiilor de carbon.

Amprenta de carbon a CNAB – punct de lucru AIHCB – cuprinde emisiile directe de CO2 provenite din sursele proprii sau aflate sub controlul direct al aeroportului (centrale termice, grupuri electrogene, flotă vehicule, echipamente deservire aeronave la sol, echipamente intervenție în caz de incendiu), precum și emisiile indirecte de CO2 prin consumurile de energie electrică achiziționată. Certificarea Airport Carbon Accreditation, Nivel 1 a fost obținută în urma unui proces laborios de identificare și evaluare a acestor surse.

De notat este faptul că reducerea emisiilor de carbon este realizată în condițiile unei creșteri substanțiale de trafic (pasageri și aeronave) pe AIHCB.

În prezent, în programul global Airport Carbon Accreditation sunt acreditate 157 de aeroporturi, din care 108 sunt în Europa (29 sunt acreditate la Nivelul 1, 37 la Nivelul 2, 20 la Nivel 3 și 22 la nivel 3+).

Airport Carbon Accreditation este unul dintre cele mai importante programe ale Airports Council International, fiind administrat de o structură independentă, ai cărei membri sunt reprezentanţi ai Comisiei Europene, Programului ONU pentru Mediu, Organizaţiei Aviaţiei Civile Internaţionale, Conferinţei Europene a Aviaţiei Civile, Organizaţiei Europene pentru Siguranţa Navigaţiei Aeriene, EUROCONTROL.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti şi-a început activitatea la data de 5 februarie 2010 şi asigură coordonarea operaţională şi managementul celor două aeroporturi ale Capitalei. CNAB a fost înfiinţată prin fuziunea societăţilor care gestionau aeroporturile bucureştene: Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu.

Înființat în 1991, Airports Council International (ACI) este singurul organism global  care reprezintă aeroporturile din întreaga lume în fața guvernelor și altor organizații internaționale. ACI stabilește standardele de performanță, politicile și practicile conforme pentru aeroporturile din întreaga lume, pentru realizarea unui sistem global de transport aerian sigur, eficient și adecvat provocărilor actuale în domeniul mediului.

București, 10 Decembrie
Ora locală: 22:54

2° C-1° / 3°

Chestionare

Cum apreciați noul site al Companiei Naționale Aeroporturi București?

foarte bun

bun

acceptabil

prost

foarte prost

Votează Arhivă sondaje