+ -

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti: profit operaţional în creștere cu 19% în primul semestru din 2018; cheltuielile financiare au scăzut cu aproape 80%

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) anunță rezultate financiare îmbunătățite pentru primul semestru din 2018. Astfel, veniturile în primele șase luni ale anului 2018 (fără influența veniturilor din asocieri în participațiune) au totalizat 440 milioane lei, cu 8,3% mai mult decât în primul semestru din 2017 și cu 26,5% mai mult decât în aceeași perioadă din 2016.

Tot în această perioadă, cifra de afaceri s-a ridicat la 425.31 milioane lei, cu 10% mai mare față de aceeași perioadă a anului 2017 și cu 29,6% față de primul semestru al anului 2016, în timp ce profitul operațional a atins valoarea de 269,3 milioane lei, în creștere cu 19,1% față de primul semestrul  din 2017.

La rândul lui, profitul brut (EBITDA) a crescut cu 21,4% față de 2017, indicator ce reflectă o îmbunătățire considerabilă a profitabilității companiei.

Îmbunătățirea profitului CNAB se datorează atât creșterii veniturilor din exploatare, în directă relație cu creșterea traficului pe aeroporturile Capitalei, cât și diminuării cheltuielilor financiare cu 79,3%, ca urmare a rambursării anticipate a unui credit de investiții în valoare de 31,72 milioane euro (sold final) contractat în ianuarie 2011.

„Performanța financiară crescută reflectă atât condițiile favorabile de piață (creșterea traficului de pasageri), utilizarea capacităților aeroportuare existente aproape de nivelul maxim, cât și o gestiune diligentă a cheltuielilor. În primele șase luni din 2018, ne-am concentrat pe respectarea strictă a unui grafic de lucrări de reparații curente ale suprafețelor de mișcare (piste, căi de rulare, platforme) astfel încât infrastructura aeroportuară să fie disponibilă în bune condiții în sezonul de vârf. Ne-am propus ca, până la sfârșitul anului, să modernizăm sistemele de plată și acces în parcările auto și să finalizăm procedurile de achiziții pentru trei proiecte importante, care se vor derula și pe parcursul anului viitor: reparația capitală a unei importante căi de rulare, modernizarea completă a pistei de decolare-aterizare „Pista 2” și finalizarea lucrărilor la clădirile de terminal ale Aeroportului Băneasa”, a declarat Dan D. Baciu, directorul general al CNAB.

În primul semestru al anului 2018, Aeroportul Henri Coandă a fost tranzitat de 6.343.070 milioane pasageri, cu 7,08% mai mult decât în S1 2017 și cu 29,08% mai mult decât în S1 2016. 

 

Despre CNAB:

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti şi-a început activitatea la data de 5 februarie 2010 şi asigură coordonarea operaţională şi managementul celor două aeroporturi ale Capitalei. CNAB a fost înfiinţată prin fuziunea societăţilor care gestionau aeroporturile bucureştene: Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu.

 

Serviciul Relații Externe și Comunicare

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti

București, 25 Iunie
Ora locală: 08:28

26° C26° / 27°

Chestionare

Cum apreciați noul site al Companiei Naționale Aeroporturi București?

foarte bun

bun

acceptabil

prost

foarte prost

Votează Arhivă sondaje