+ -

Drapelul de luptă al unei legiuni a lui Avram Iancu, expus în Aeroportul Henri Coandă

Steagul de luptă aparținând unei legiuni a lui Avram Iancu va fi expus în Aeroportul Internațional Henri Coandă București, începând de joi, 03 noiembrie 2016.

Evenimentul face parte dintr-un turneu de promovare a drapelului, care este expus în mai multe locații din țară în acest an.

Timp de 30 de zile, până pe 4 noiembrie, pasagerii vor putea admira acest drapel expus în noul Terminal Plecări al Aeroportului Henri Coandă.

Drapelul de luptă al unei legiuni a lui Avram Iancu este considerat un obiect de o raritate absolută. Expertizele efectuate de specialiștii Muzeului Țării Crișurilor din Oradea au confirmat faptul că obiectul provine de la jumătatea secolului al XIX-lea, adică exact perioada în care a avut loc Revoluția din 1848 – 1849.

Drapelul are formă pătrată, este confecționat în principal din piele și are cusută o icoană brodată pe margini cu fir de argint, care reprezintă pe una dintre fețe momentul Pogorârii Duhului Sfânt, iar pe cealaltă Înălțarea. Pe marginea drapelului sunt cusute culorile tricolorului românesc.

Galerie foto

București, 10 Decembrie
Ora locală: 21:32

2° C-1° / 3°

Chestionare

Cum apreciați noul site al Companiei Naționale Aeroporturi București?

foarte bun

bun

acceptabil

prost

foarte prost

Votează Arhivă sondaje