Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti03 Noiembrie 2016

Drapelul de luptă al unei legiuni a lui Avram Iancu, expus în Aeroportul Henri Coandă


Steagul de luptă aparținând unei legiuni a lui Avram Iancu va fi expus în Aeroportul Internațional Henri Coandă București, începând de joi, 03 noiembrie 2016.

Evenimentul face parte dintr-un turneu de promovare a drapelului, care este expus în mai multe locații din țară în acest an.

Timp de 30 de zile, până pe 4 noiembrie, pasagerii vor putea admira acest drapel expus în noul Terminal Plecări al Aeroportului Henri Coandă.

Drapelul de luptă al unei legiuni a lui Avram Iancu este considerat un obiect de o raritate absolută. Expertizele efectuate de specialiștii Muzeului Țării Crișurilor din Oradea au confirmat faptul că obiectul provine de la jumătatea secolului al XIX-lea, adică exact perioada în care a avut loc Revoluția din 1848 – 1849.

Drapelul are formă pătrată, este confecționat în principal din piele și are cusută o icoană brodată pe margini cu fir de argint, care reprezintă pe una dintre fețe momentul Pogorârii Duhului Sfânt, iar pe cealaltă Înălțarea. Pe marginea drapelului sunt cusute culorile tricolorului românesc.