VIP13 Iunie 2016

Precizări privind incidentul din data de 7 iunie 2016


Având în vedere interpretările din mass media privind incidentul produs pe Aeroportul Henri Coandă în data de 7 iunie 2016, precizăm următoarele:

  1. Incidentul în cauză a constat în dirijarea eronată a pasagerilor cursei Blue Air BMS 9224, sosiți de la Kerkyra via Cluj, pe fluxul de sosiri interne în locul celui de sosiri internaționale. Eroarea a aparținut angajaților firmei de handling care deservește compania aeriană și este investigată în prezent de organele competente.
  2. Responsabilitatea pentru acest incident revine integral firmei de handling, care nu a respectat procedurile în vigoare. Firmele de handling sunt contractate direct de către companiile aeriene și răspund în fața acestora de serviciile prestate, dar au totodată obligația să respecte legislația și procedurile aeroportuare.
  3. Incidentul nu a fost unul de securitate. Un astfel de incident nu prezintă niciun risc la adresa securității aviației civile, atât pasagerii cât și bagajele lor fiind supuși, conform legislației internaționale, controlului de securitate pe aeroportul de îmbarcare.
  4. Nivelul de securitate pe aeroportul Henri Coandă este unul foarte bun, recunoscut ca atare și certificat prin multiple audituri internaționale, fiind permanent asigurate securitatea aviației civile și protecția pasagerilor, a facilităților aeroportuare și a aeronavelor.

 

Serviciul Comunicare

CN Aeroporturi București