+ -

Aeroportul Internațional Henri Coandă București are un parc dedicat eroilor aerului - „Parcul Zburătorilor”

Compania Națională Aeroporturi București a inaugurat astăzi, 7 iunie 2021, la Aeroportul Internațional Henri Coandă București „Parcul Zburătorilor”.

Evenimentul a fost dedicat celebrării a 135 de ani de la nașterea lui Henri Coandă, inventatorul și creatorul primului motor cu reacție din lume, ocazie cu care s-a dezvelit și bustul realizat de artistul plastic Radu Drăgușin.

În anul 2020 au fost plantați 29 de puieți care au primit numele unor personalități de marcă din lumea aeronauticii românești - Aurel Vlaicu, Traian Vuia, Smaranda Brăescu, Ioana Cantacuzino, Escadrila Albă etc. Acțiunea s-a înscris în cadrul programului de responsabilitate socială „Prietenii aeroportului – prietenii mediului”, pe care Compania Națională Aeroporturi București îl derulează încă din anul 2006.

„Parcul Zburătorilor este un simbol prin care înțelegem să ne exprimăm respectul și recunoștința pentru toți cei care au slujit de-a lungul timpului aripile românești. Atunci când ne întindem aripile spre zbor, nu uităm să ne păstrăm vii rădăcinile și le onorăm cu faptele prezentului.” – a iterat Cosmin Cătălin Peșteșan, Directorul General al CNAB.

”Am realizat și am donat acest monument dedicat patronului spiritual al aeroportului, în spiritul celebrării capacității umane de a excela. Henri Coandă este un personaj-cheie pe scena mondială a umanității și tocmai acest lucru ar trebui să ne facă bucuroși că prin asociere cu personalitatea sa, reusim să păstrăm traiectoria. Poate că acea Academie de Gândire pe care Coandă și-o dorea, într-o bună zi se va naște.” – a declarat sculptorul Radu Drăgușin.

Parcul a fost amenajat de ELIS PAVAJE și SCDA INFRASTRUCTURĂ, care au contribuit la cinstirea memoriei eroilor români ai zborului.

Acest spațiu în aer liber contribuie de asemenea la confortul pasagerilor care pot beneficia astfel de un loc agreabil de așteptare, o facilitate în plus în condițiile sanitare impuse de pandemia de Covid-19.

Galerie foto

CONNECT
Achizitii Publice
Airport News
Cookie Settings