Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti14 Ianuarie 2022

CN Aeroporturi București a recepționat lucrările de la terminalul de pasageri al Aeroportului București Băneasa – “Aurel Vlaicu”

CN Aeroporturi București a recepționat lucrările de la terminalul de pasageri al Aeroportului București Băneasa – “Aurel Vlaicu”


CN Aeroporturi București a recepționat lucrările de la terminalul de pasageri al Aeroportului București Băneasa – “Aurel Vlaicu”

În data de 14 ianuarie 2022, CN Aeroporturi București (CNAB) a finalizat, conform prevederilor legale, ultima etapă a procesului de recepție la terminarea lucrărilor la obiectivul de investiții ”Reabilitarea și refuncționalizarea interioarelor clădirilor A, B și Rotondă de la Aeroportul Internațional București Băneasa – Aurel Vlaicu (AIBB-AB)”, lucrări demarate la data de 20 septembrie 2020. Din Comisia de Recepție au făcut parte, pe lângă specialiștii CNAB, reprezentanți ai Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, Inspectoratului de Stat în Construcții și ai Comisiei de Cultură din cadrul Primăriei Municipiului București.

Reamintim că lucrările s-au încheiat, conform planului inițial, la data de 11 noiembrie 2021, iar valoarea contractului s-a cifrat la 66.629.040 lei fără TVA (inclusiv cheltuieli diverse și neprevăzute). Antreprenorii acestor lucrări de anvergură au fost SC Bog’Art SRL (lider de asociere), UTI Grup SA (asociat), UTI FM (subcontractant), garanția lucrării fiind de 73 de luni de la încheierea lucrărilor.

Pentru operaționalizarea aeroportului, imediat după recepția la terminarea lucrărilor, se vor finaliza activitățile pregătitoare de către instituțiile statului (Poliția de Frontieră, Poliția Transporturi, Brigada Antitero), redeschiderea terminalului pentru traficul de pasageri fiind programată să aibă loc odată cu debutul sezonului de vară 2022, estimându-se, pentru început, valori anuale de 400.000 de pasageri.

În vederea implementării conceptului de city airport pe Aeroportul Internațional București-Băneasa, au fost stabilite câteva obiective principale: operarea de curse private, charter și regulate, interne și regionale, precum și dezvoltarea facilităților de hangar dedicate aviației generale și, în funcție de cerințele pieței, facilități cargo.

Despre CNAB:
Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti şi-a început activitatea la data de 5 februarie 2010 şi asigură coordonarea operaţională şi managementul celor două aeroporturi ale Capitalei. CNAB a fost înfiinţată prin fuziunea societăţilor care gestionează aeroporturile bucureştene: Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu.

Biroul de Presă
Compania Națională Aeroporturi București