Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti17 Decembrie 2021

CN Aeroporturi București continuă eforturile de reducere a timpului de așteptare la intrarea în țară


Ca urmare a acordului dintre CN Aeroporturi București (CNAB) și Direcția de Sănătate Publică, a fost dublat, în cursul săptămânii în curs, numărul de personal la punctele de verificare a Declarațiilor pe proprie răspundere, obligatorii pentru cei mai mulți dintre pasagerii care sosesc în țară. În condițiile creșterii puternice a traficului în ultimele zile, CNAB a suplimentat și personalul de dirijare și orientare a pasagerilor pe fluxurile de intrare, acționând astfel permanent cu 10-15 angajați proprii în zonă, în orele aglomerate 10 dintre aceștia asigurând suplimentarea efectivelor de DSP. În acest mod, CNAB continuă eforturile de sprijinire a autorităților statului român cu rol de verificare și control al documentelor la intrarea pe teritoriul României.

Totodată, pe fluxurile de sosiri s-au suplimentat efectivele Poliției de Frontieră (toate ghișeele de frontieră su fost deschise) și ale Jandarmeriei, pentru a se asigura păstrarea ordinii publice.

Ținând cont că verificarea Declarației pe proprie răspundere și a celorlalte documente prezentate de către pasageri (certificat digital, test CoVid) constituie un proces minuțios și, totodată, de faptul că numai pasagerii sosiți din Uniunea Europeană (plus Elveția, Norvegia, Islanda și Liechtenstein) și care posedă un certificat digital NU trec prin  controlul DSP, timpul de așteptare urcă, uneori, până la o oră.

Așteptarea poate fi scurtată dacă toți pasagerii se vor prezenta la ghișeele DSP având documentele pregătite, în special Declarația pe proprie răspundere completată din timp. Declarația poate fi descărcată de la adresa https://www.bucharestairports.ro/ro/formular-declaratie-zona-galbena.

Biroul de presă CNAB