Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti15 Ianuarie 2021

Exproprierile pentru noul terminal de la Aeroportul Henri Coandă – în linie dreaptă


Sunt în curs de finalizare ultimele formalități anterioare plății despăgubirilor către expropriați

Plățile pentru proprietarii expropriați conform HG 799/2019 vor putea fi efectuate în scurt timp. Aproape o mie de dosare (circa 70%) din total au fost deja clarificate astfel că, în acest moment, mai este necesară doar completarea Comisiilor de expropriere cu noii membri, desemnați în urma alegerilor locale din septembrie 2020 în cele două unități administrative teritoriale implicate (Otopeni și Tunari) pentru demararea plăților.
Instituirea stării de urgență între 16 martie și 15 mai 2020, precum și a stării de alertă din 18 mai până în prezent, au constituit obstacole pe care însă, cu eforturi suplimentare, Comisiile de exproprieri le-au depășit, procedurile legale continuând în toată această perioadă.
Proiectul pentru care se face exproprierea, ”Dezvoltarea și modernizarea Infrastructurii aeroportuare la Aeroportul Internațional Henri Coandă București” va asigura construirea nu numai a unui terminal de pasageri ci și extinderea platformelor de îmbarcare-debarcare, a sistemului de căi de rulare, drumuri de acces și parcări, precum și a unui nou turn de control și a unor hangare și spații tehnice. Acestea vor permite oferirea de servicii la nivel superior, precum și crearea de noi locuri de muncă.