Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti30 Ianuarie 2020

Recomandări coronavirus


Aeroportul Internațional Henri Coandă continuă măsurile împotriva răspândirii epidemiei

Pentru a limita răspândirea virusului, Aeroportul Internațional Henri Coandă București a intensificat măsurile de dezinfecție. Astfel, zona fluxului de sosiri este dezinfectată de șase ori pe zi. Celelalte zone din aeroport sunt şi ele dezinfectate, însă cu o frecvenţă mai redusă. De asemenea, în toate spaţiile există dispensere cu gel dezinfectant pentru mâini.

În ceea ce priveşte termoscanerele care ajută la detectarea pasagerilor care au o temperatură ridicată a corpului, există, în acest moment, trei astfel de aparate pe Aeroportul Henri Coandă: două pe fluxul normal şi unul pe fluxul de chartere.

Pentru informații suplimentare, recomandăm pagina de web a Institutului Național de Sănătate Publică: http://www.cnscbt.ro/, precum și apelarea liniei TELVERDE: 0800800358.

Informații și recomandări pentru persoanele suspecte a fi infectate cu coronavirus

Grupul de Comunicare Strategică privind infecția cu coronavirus pune la dispoziție, pentru pasagerii aparent sănătoși care au fost expuși unor riscuri moderate, o serie de informații și recomandări referitoare la autoizolarea la domiciliu, precum și sfaturi pentru membrii familiei aflați în izolare.

Măsuri privind combaterea răspândirii infecției cu noul coronavirus (2019-nCov) pe Aeroportul Henri Coandă

În vederea combaterii răspândirii infecției cu noul coronavirus (2019-nCov), la aeroportul Henri Coandă a fost elaborat un plan de măsuri comun cu Ministerul Sănătății, Direcția pentru Sănătate Publică și Inspectoratul General al Poliției de Frontieră.
Acest plan de măsuri include distribuirea de materiale informative, completarea, de către pasagerii care vin din China, a unor chestionare, modul de tratare a acestor pasageri de către echipele medicale, precum și o serie de alte măsuri specifice, printre acestea numărându-se dezinfectarea, la interval de 4 ore, a fluxurilor de pasageri.
Suplimentar, pe fluxurile de sosiri internaționale au fost amplasate și puse la dispoziția pasagerilor dispensere de gel dezinfectant pentru mâini, numărul acestora urmând să fie crescut în zilele următoare.

Pentru SOSIRI:

Călătorii cu simptome respiratorii acute care revin din sau care au călătorit în China sau în altă țară afectată de pneumonii cu 2019-nCoV sunt sfătuiți să se adreseze imediat cabinetului medical din aeroport și să menționeze istoricul de călătorie. Dacă simptomele survin într-un interval de maximum 14 zile de la întoarcerea în țară, sunați la 112 și prezentați-vă la o secție/un spital de boli infecțioase sau la cel mai apropiat compartiment sau unitate de primiri urgențe.

 

Pentru PLECĂRI:

Călătorii care planifică să viziteze China sau altă țară afectată de pneumonii cu 2019-nCoV ar trebui să evite vizitarea „piețelor umede” sau a locurilor unde sunt manipulate animale vii sau moarte și să evite contactul cu persoane bolnave, în particular cu cele care prezintă simptome respiratorii.
Călătorii care planifică să viziteze China sau altă țară afectată de pneumonii cu 2019-nCoV ar trebui să respecte o bună igienă a mâinilor și a alimentelor și să evite contactul cu animale, excrețiile sau fecalele acestora.
În plus, din cauza activității gripale epidemice intense din China, călătorii ar trebui să fie vaccinați anti-gripal cu minimum 2 săptămâni anterior deplasării pentru a preveni o boală respiratorie severă.

Precizări privind zborurile dinspre Italia

Zborurile dinspre/înspre Italia NU sunt restricționate.
La intrarea în țară, toți pasagerii care vin din Italia completează un chestionar privind datele de contact ale acestora și informații referitoare la starea de sănătate (conform formularului atașat). Sunt, de asemenea, asistați de personalul Direcției de Sănătate Publică.