+ -

Pe aripile culturii române – ediția a IIa

Duminică, 15 ianuarie 2017, de Ziua Naţională a Culturii şi a marelui poet Mihai Eminescu, Terminalul Plecări al Aeroportului Internaţional „Henri Coandă” Bucureşti a găzduit cea de-a doua acţiune din cadrul proiectului „Pe aripile culturii române”, derulat de Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) în parteneriat cu Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” (IEH) pentru românii de pretutindeni. Evenimentul a fost dedicat culturii naționale și este parte a programului cultural multianual „Caravana identității românești”.
Proiectul și-a propus transformarea terminalului Plecări într-o punte de legătură dintre cetățenii români din țară și din afara ei și cetățenii altor state care călătoresc în România, spațiul cultural creat ad hoc devenind o atracție pentru pasagerii Aeroportului Henri Coandă. Astfel, pe scena atipică din terminalului Plecări, au răsunat glasurile patriotice ale invitaților noștri, care au înțeles necesitatea de a face cunoscute cultura și tradițiile românești: Corala bărbătească „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului, naistul Gheorghe Rizea, interpretul de muzică populară Dinu Iancu Sălăjanu și actrița Alexandra Velniciuc. 
Evenimentul se înscrie în programul “CNAB promovează valoarea”, prin care Compania Națională Aeroporturi București își propune să susțină performanța și valorile românești, prin promovarea unor activităţi culturale, artistice și cu profil sportiv.

 

 

Galerie foto

București, 18 Decembrie
Ora locală: 13:40

0° C-1° / 0°

Hartă destinații

Toate destinațiile interne și externe disponibile fără escală.

Vezi hartă