+ -

Informare de presă

În dimineața zilei de 13 iulie a.c., ca urmare a unor probleme privind alimentarea electrică din rețeaua națională, echipamentele de control electronic al documentelor de călătorie (ABC – Automatic Border Control) au devenit nefuncționale.

Specialiștii CN Aeroporturi București (CNAB) au acordat și acordă în continuare întreg sprijinul specialiștilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne pentru remedierea în cel mai scurt timp și repunerea integrală în funcțiune a acestor echipamente care aparțin Inspectoratului General al Poliției de Frontieră din cadrul MAI. Până la ora transmiterii acestei informări (13.00) au fost repuse în funcțiune patru din cele șase porți de control automat.

Totodată, personalul din Aeroportul Henri Coandă, atât al CNAB cât și al Poliției de Frontieră, depune toate eforturile pentru a gestiona fluxurile de pasageri afectați de defecțiunile sistemului electronic pentru control acces, inclusiv prin suplimentarea personalului de control; în consecință, în aces moment, timpul de așteptare la controlul de frontieră este zero.

Totuși, până la remedierea completă a situației, recomandăm pasagerilor să vină la Aeroport mai devreme decât de obicei  pentru a ne ajuta să gestionam accesul prin ghișeele de frontieră clasice și pentru a evita astfel pierderea  zborurilor la care sunt programați.

Achizitii Publice
Revista Airport News
Cookie Settings