+ -

Expoziție de artă românească deschisă în zona de îmbarcare a Aeroportul Henri Coandă București

Art Safari și Compania Națională Aeroporturi București au inaugurat Art Safari Airport Museum, a cărui primă expoziție va fi deschisă în perioada 30 martie - 30 septembrie 2021, în zona de îmbarcare a Aeroportului Internațional Henri Coandă București.

Airport Museum este organizat din ințiativa comună a Art Safari și a Companiei Naționale Aeroporturi București și este rezultatul unui parteneriat cultural prin care se dorește promovarea artei românești, atât istorice, de patrimoniu, cât și contemporane. Urmând modelul marilor aeroporturi din lume – San Francisco, Istanbul, Amsterdam ori Shanghai - care expun în terminalele lor importante exponate reprezentative pentru istoria și arta țării gazdă, vitrinele expoziționale din aeroportul bucureștean vor contribui la comunicarea identității naționale prin artă vizuală și la înfrumusețarea experienței călătorilor.

Prima expoziție găzduită de Art Safari Airport Museum este organizată în parteneriat cu Muzeul Municipiului București și cuprinde câteva dintre picturile reprezentative pentru compunerea patrimoniului recent al Pinacotecii – Alexandru Ciucurencu, Vasile Grigore, Ion Musceleanu, Spiru Vergulescu, Ion Grigore, Zamfir Dumitrescu etc. – dar și lucrări de artă contemporană semnate de Sami Briss, Georges Mazilu, Ana Ruxandra Ilfoveanu, Petre Velicu, Felix Aftene etc. Organizatorii plănuiesc să înnoiască expoziția cu noi tematici și artiști, de regulă de patrimoniu, o dată la șase luni.

Galerie foto

Achizitii Publice
Revista Airport News
Cookie Settings