Recomandări coronavirus

+ -

Atenționări de călătorie - COVID-19: https://www.mae.ro/node/51759

Începând de astăzi, 13 iulie, toți pasagerii care sosesc pe aeroportul Henri Coandă din țări aflate pe lista galbenă pot utiliza fluxul verde (fără control DSP) dacă prezintă un certificat digital european COVID sau un test PCR efectuat cu cel mult 72 ore înainte de îmbarcare.

Pasagerii care sosesc din țări aflate pe lista roșie pot utiliza, de asemenea, fluxul verde, dar numai dacă prezintă un certificat digital european COVID. Precizăm că certificatele digitale emise de Marea Britanie nu sunt valabile pentru accesul pe fluxul verde.

Pentru a beneficia de această facilitate, pasagerii trebuie să prezinte acest document personalului din aeroport, la punctul de acces pe culoarul verde.

Rugăm pasagerii să își actualizeze permanent informațiile privind intrarea în țară, acestea suferind modificări frecvente.

De asemenea, insistăm ca pasagerii care sosesc din țări aflate pe lista roșie sau galbenă să își completeze din timp formularul solicitat de autoritățile sanitare din România. Acesta poate fi descărcat de pe site-urile companiilor aeriene.

Având în vedere că traficul de pasageri în sezonul de vară este în creștere iar regulile impuse de pandemie prevăd controale suplimentare, timpii de așteptare pentru formalități (check-in, control de frontieră) dar și pentru preluarea bagajelor pot crește în orele de vârf; totuși, aceștia nu depășesc, de regulă, timpii de așteptare de pe celelalte aeroporturi europene. Prezența din timp, la aeroport, pentru pasagerii care urmează să decoleze, este în continuare recomandată ferm.

Cabinetul de Vaccinare Covid-19 de la Aeroportul Internațional Henri Coandă București

Centru de testare COVID 19

Pentru că ne interesează siguranța și sănătatea pasagerilor noștri, vă reamintim că în aeroport este obligatorie respectarea măsurilor de protecție împotriva SARS - Cov – 2, după cum urmează:

- purtarea corectă a măștii de protecție, astfel încât nasul și gura să fie acoperite, pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați;

- respectarea regulilor de distanțare fizică (păstrarea unei distanțe de siguranță de 1,5 metri față de alte persoane);

- respectarea cu strictețe a regulilor de igienă recomandate de autorități (în acest sens, vă recomandăm utilizarea dispenserelor de soluție dezinfectantă amplasate în aeroport).

 

Aeroportul Internațional Henri Coandă continuă măsurile împotriva răspândirii epidemiei

Pentru a limita răspândirea virusului, Aeroportul Internațional Henri Coandă București a intensificat măsurile de dezinfecție. Astfel, zona fluxului de sosiri este dezinfectată de șase ori pe zi. Celelalte zone din aeroport sunt şi ele dezinfectate, însă cu o frecvenţă mai redusă. De asemenea, în toate spaţiile există dispensere cu gel dezinfectant pentru mâini.

În ceea ce priveşte termoscanerele care ajută la detectarea pasagerilor care au o temperatură ridicată a corpului, există, în acest moment, trei astfel de aparate pe Aeroportul Henri Coandă: două pe fluxul normal şi unul pe fluxul de chartere.

 

Pentru informații suplimentare, recomandăm pagina de web a Institutului Național de Sănătate Publică: http://www.cnscbt.ro/, precum și apelarea liniei TELVERDE: 0800 800 358.

 

Informatii Contact
DIRECTIA DE SANATATE PUBLICA BUCURESTI

Call Center 021.9462
Tel Verde 1: 021.642.22.26​
Tel Verde 2: 021.642.28.29​
Tel Verde 3: 021.642.20.07
Tel Verde 4: 021.642.20.08

 

Informații și recomandări pentru persoanele suspecte a fi infectate cu coronavirus

Grupul de Comunicare Strategică privind infecția cu coronavirus pune la dispoziție, pentru pasagerii aparent sănătoși care au fost expuși unor riscuri moderate, o serie de informații și recomandări referitoare la autoizolarea la domiciliu, precum și sfaturi pentru membrii familiei aflați în izolare.

 

Măsuri privind combaterea răspândirii infecției cu noul coronavirus (2019-nCov) pe Aeroportul Henri Coandă

În vederea combaterii răspândirii infecției cu noul coronavirus (2019-nCov), la aeroportul Henri Coandă a fost elaborat un plan de măsuri comun cu Ministerul Sănătății, Direcția pentru Sănătate Publică și Inspectoratul General al Poliției de Frontieră.
Acest plan de măsuri include distribuirea de materiale informative, completarea, de către pasagerii care vin din China, a unor chestionare, modul de tratare a acestor pasageri de către echipele medicale, precum și o serie de alte măsuri specifice, printre acestea numărându-se dezinfectarea, la interval de 4 ore, a fluxurilor de pasageri.
Suplimentar, pe fluxurile de sosiri internaționale au fost amplasate și puse la dispoziția pasagerilor dispensere de gel dezinfectant pentru mâini, numărul acestora urmând să fie crescut în zilele următoare.

Galerie foto

București, 4 Decembrie
Ora locală: 22:19

3° C2° / 3°

Hartă destinații

Toate destinațiile interne și externe disponibile fără escală.

Vezi hartă
Revista Airport News