Recomandări coronavirus

+ -

Aeroportul Internațional Henri Coandă continuă măsurile împotriva răspândirii epidemiei

Pentru a limita răspândirea virusului, Aeroportul Internațional Henri Coandă București a intensificat măsurile de dezinfecție. Astfel, zona fluxului de sosiri este dezinfectată de șase ori pe zi. Celelalte zone din aeroport sunt şi ele dezinfectate, însă cu o frecvenţă mai redusă. De asemenea, în toate spaţiile există dispensere cu gel dezinfectant pentru mâini.

În ceea ce priveşte termoscanerele care ajută la detectarea pasagerilor care au o temperatură ridicată a corpului, există, în acest moment, trei astfel de aparate pe Aeroportul Henri Coandă: două pe fluxul normal şi unul pe fluxul de chartere.

Pentru informații suplimentare, recomandăm pagina de web a Institutului Național de Sănătate Publică: http://www.cnscbt.ro/, precum și apelarea liniei TELVERDE: 0800800358.

Informații și recomandări pentru persoanele suspecte a fi infectate cu coronavirus

Grupul de Comunicare Strategică privind infecția cu coronavirus pune la dispoziție, pentru pasagerii aparent sănătoși care au fost expuși unor riscuri moderate, o serie de informații și recomandări referitoare la autoizolarea la domiciliu, precum și sfaturi pentru membrii familiei aflați în izolare.

Măsuri privind combaterea răspândirii infecției cu noul coronavirus (2019-nCov) pe Aeroportul Henri Coandă

În vederea combaterii răspândirii infecției cu noul coronavirus (2019-nCov), la aeroportul Henri Coandă a fost elaborat un plan de măsuri comun cu Ministerul Sănătății, Direcția pentru Sănătate Publică și Inspectoratul General al Poliției de Frontieră.
Acest plan de măsuri include distribuirea de materiale informative, completarea, de către pasagerii care vin din China, a unor chestionare, modul de tratare a acestor pasageri de către echipele medicale, precum și o serie de alte măsuri specifice, printre acestea numărându-se dezinfectarea, la interval de 4 ore, a fluxurilor de pasageri.
Suplimentar, pe fluxurile de sosiri internaționale au fost amplasate și puse la dispoziția pasagerilor dispensere de gel dezinfectant pentru mâini, numărul acestora urmând să fie crescut în zilele următoare.

Galerie foto

București, 2 Martie
Ora locală: 02:50

3° C3° / 3°

Hartă destinații

Toate destinațiile interne și externe disponibile fără escală.

Vezi hartă
Responsabilitatea bagaje
Revista Airport News